Social 1 Iulie 2019 16:40
Premierul Viorica Dancila a anuntat luni ca doreste sa aiba o discutie cu actorii legata de nemultumirile care au determinat iesirea acestora in strada, urmand ca la intalnire sa fie chemat si ministrul Culturii, Daniel Breaz.

"Maine o sa fixez o ora in care sa discut, sa vedem care sunt nemultumirile. Vreau sa chem si ministrul Culturii, astfel incat sa luam o decizie cat mai buna", a declarat Viorica Dancila, la Parlament, la finalul unei sedinte a coalitiei de guvernare.

Cateva sute de actori si persoane care lucreaza in domeniul artistic au protestat, duminica, in Piata Victoriei, nemultumiti de taierile bugetare ce afecteaza domeniul cultural, scrie Agerpres.

"E un protest impotriva unor taieri bugetare care afecteaza foarte mult intregul domeniu cultural. (...) Practic, e imposibilitatea continuarii decente a unor activitati de baza in teatrele de stat si in primul rand punerea intr-o conditie de precariat extrema a unor oameni care sunt indispensabili - tehnicieni, cabiniere, recuziteri - si afectarea tuturor colaboratorilor, care nu sunt platiti de luni de zile", a declarat dramaturgul Mihaela Mihailov.

Presedintele Klaus Iohannis s-a declarat, duminica, alaturi de artistii care protestau din cauza "taierii drastice a bugetelor institutiilor de cultura", afirmand ca acest domeniu a fost pus "la coada".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.