Social 1 Iulie 2019 15:01
Consiliul Concurentei a lansat "Monitorul Preturilor pentru Carburanti", o platforma care contine informatii despre tarifele practicate in marile lanturi de benzinarii din Romania.

"Monitorul Preturilor carburantilor auto urmareste, pe de o parte stimularea concurentei intre companiile de distributie a carburantilor auto si, pe de o parte, asigurarea posibilitatii consumatorului de a alege carburantii cu cel mai bun raport calitate-pret. Pentru atingerea acestui deziderat, prin proiectul Monitorul Preturilor este creata o baza de date care contine principalele companii care comercializeaza carburanti, amplasarea geografica a benzinariilor detinute de fiecare, tipurile de carburanti (benzina, motorina si GPL) comercializate in fiecare benzinarie, preturile la pompa practicate", precizeaza autoritatea de concurenta, potrivit Adevarul.ro.

Aplicatiile mobile functioneaza la nivel national cu scopul de a vedea preturile carburantilor comercializati in Romania. In aceasta categorie se incadraza: benzina (standard si premium), motorina (standard si premium) si GPL.

Monitorul Preturilor permite, de asemenea, localizarea statiilor de carburanti auto care permit incarcarea electrica.

Mai mult decat atat, Monitorul Preturilor contine informatii privind serviciile disponibile in statiile de alimentare cu carburanti auto si permite filtrarea acestora dupa disponibilitatea celor mai importante servicii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.