Social 27 Iunie 2019 17:28
Actorul Adrian Loghin a initiat un protest, chemand toti actorii in strada.

"Im-protest! Iesim in piata Victoriei sa protestam inopinat, improvizat si imperturbati de caldura sau oboseala.

E momentul ca toti, artisti si persoane angajate sau in colaborare cu institutii din mediul cultural din Bucuresti, si nu numai, sa ne strangem intr-un gest de solidaritate pentru cei care au fost concediati ca umare a taierilor bugetului si a intarzierii subventiilor din partea primariei municipiului Bucuresti.

Situatia este deosebit de dezastruoasa, cu totii o resimtim direct: onoarii intarziate luni de ziile, proiecte anulate, spectacole tot mai putine, o totala lipsa de siguranta din orice punct de vedere.

Foarte curand vom fi trasi raspundere in legatura cu contributiile sociale datorate la stat pentru anul trecut iar noi nu suntem platiti pentru munca depusa anul acesta.

Va rog ajutati-ma sa distribuim masiv, sa ne mobilizam si sa ne ridicam impreuna, pentru ca uniti putem sa aratam primarilor, ministrilor si premierului Romaniei ca suntem un numar ENORM de persoane afectate si ne cerem dreptul la demnitate.

Ne cerem dreptul la remunerarea muncii depuse si de a avea un loc de munca in institutiile pentru care ne-am specializat!

Cerem banii care ni se cuvin dupa luni de zile de jucat gratis, cerem deblocrea posturilor, cerem sa existam si sa ne desfasuram activitatea decent, mai bine decat pana acum. Cerem sa nu mai fie pusa la coada cultura, sub orice forme s-ar manifesta ea. Educatie, teatru, cercetare", se arata in descrierea evenimentului.

Oana Pellea si-a anuntat deja prezenta: "DA! Voi fi acolo. La 20.35 aterizez la Bucuresti si ma opresc in Piata...daca mai e cineva. Sunt chiar curioasa cati vom fi prezenti".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.