Social 27 Iunie 2019 12:37 de Clara Vacaru
Asistenta maternala care a avut grija de Sorina, fetita de 8 ani data spre adoptie unei familii de romani din SUA, a fost audiata, miercuri seara, timp de mai multe ore, de catre procurorii Sectiei de investigare a infractiunilor din justitie (SIIJ).

Audierile in acest dosar vor continua si joi. Momentan nu este clar în ce calitate a fost chemată pentru declarații.

Procurorul general interimar, Bogdan Licu, contesta in instanta decizia judecatorilor prin care fetita din Baia de Arama a fost data spre adoptie si a solicitat interzicerea parasirii teritoriului Romaniei de catre minora.

Printr-o actiune adresata Curtii de Apel Craiova, a fost formulata o cerere de revizuire a Deciziei civile nr. 4 din 23 aprilie 2019, pronuntata de Curtea de Apel Craiova, prin care s-a dispus incuviintarea adoptiei internationale a minorei, solicitandu-se schimbarea in tot a deciziei atacate, in sensul respingerii apelurilor ca nefondate, iar in temeiul art. 512 Cod de procedura civila a fost solicitata si suspendarea executarii acestei hotarari, scrie Agerpres.

De asemenea, procurorul general a cerut in instanta interzicerea parasirii teritoriului Romaniei de catre fetita, pana la administrarea probelor in dosarele penale constituite la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Craiova si la SIIJ.

Procurorii SIIJ au dispus inceperea urmaririi penale in rem pentru savarsirea unor infractiuni de abuz in serviciu, fapte in legatura cu judecarea dosarului avand ca obiect cererea de adoptie internationala a fetitei, respectiv instrumentarea dosarului penal in care procurorul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Craiova a efectuat, saptamana trecuta, o perchezitie la domiciliul asistentului maternal pentru a o lua pe fetita.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.