Social 26 Iunie 2019 11:29
Presedintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Drapelului National.

"Sarbatorim, in aceasta zi, Drapelul National, care, de peste 170 de ani, reprezinta pentru romanii de pretutindeni simbolul identitatii, independentei, suveranitatii si unitatii noastre nationale.

Sub faldurile tricolorului s-au desfasurat toate marile evenimente care au marcat existenta Romaniei moderne, precum si devenirea tarii noastre ca membru cu drepturi depline al Uniunii Europene, NATO si partener strategic al Statelor Unite ale Americii.

Drapelul nostru reprezinta un liant al trecutului, prezentului si viitorului si ne aminteste de sacrificiile facute de intreaga natiune pentru a avea, astazi, un stat democratic si pluralist, in care drepturile fundamentale ale omului sunt protejate, iar principiile statului de drept sunt respectate.

Arborarea tricolorului este, de fiecare data, un moment emotionant, in care traim mandria de a apartine natiunii noastre. Identificam drapelul cu pacea, securitatea si libertatea, dar nu trebuie sa uitam ca acesta este, in egala masura, si un simbol al raspunderii pe care cu totii o avem pentru dezvoltarea societatii noastre.

Prin celebrarea Zilei Drapelului National, ne revine datoria morala de a transmite generatiilor tinere, prin exemplul personal, constiinta apartenentei la valorile noastre nationale, precum si a faptului ca patriotismul nu inseamna doar emotia unei sarbatori, ci asumarea responsabilitatii de a contribui la progresul Romaniei.

Dragi romani, suntem toti uniti de un singur pamant, o singura tara si un singur drapel, iar impreuna suntem puternici!

La multi ani Romaniei si tricolorului nostru!", a transmis seful statului, potrivit presidency.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.