Social 24 Iunie 2019 17:39 de Clara Vacaru
Procurorul general interimar Bogdan Licu contesta in instanta decizia judecatorilor prin care fetita din Baia de Arama a fost data spre adoptie unei familii din SUA si a solicitat interzicerea parasirii teritoriului Romaniei de catre minora.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, printr-o actiune adresata Curtii de Apel Craiova, a fost formulata, luni, o cerere de revizuire a deciziei civile nr. 4 din 23 aprilie 2019, pronuntata de Curtea de Apel Craiova prin care s-a dispus incuviintarea adoptiei internationale a minorei, solicitandu-se schimbarea in tot a deciziei atacate, in sensul respingerii apelurilor ca nefondate, iar in temeiul art. 512 Cod de procedura civila a fost solicitata si suspendarea executarii acestei hotarari.

De asemenea, procurorul general a cerut in instanta interzicerea parasirii teritoriului Romaniei de catre fetita, pana la administrarea probelor in dosarele penale constituite la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Craiova si la Sectia pentru investigarea infractiunilor din Justitie.

"In vederea indeplinirii rolului constitutional al Ministerului Public de reprezentare a intereselor generale ale societatii, de aparare a ordinii de drept si a drepturilor si libertatilor cetatenilor, procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Dimitrie Bogdan Licu, a formulat, astazi, 24 iunie 2019, o cerere de ordonanta presedintiala adresata Tribunalului Mehedinti, prin care a solicitat interzicerea parasirii teritoriului Romaniei de catre minora adoptata, pana la administrarea probelor in dosarele penale constituite la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Craiova si la Sectia pentru investigarea infractiunilor din Justitie. Prin actiunea formulata s-a solicitat si obligarea parintilor adoptatori sa asigure minorei, in Romania, un program de consiliere psihologica pentru o perioada de 3 luni", precizeaza PG.

Retail jobs

Parchetul General sustine ca, pe 21 iunie, procurorii Sectiei pentru investigarea infractiunilor din Justitie au dispus inceperea urmaririi penale in rem pentru savarsirea unor infractiuni de abuz in serviciu, fapte in legatura cu judecarea dosarului avand ca obiect cererea de adoptie internationala a fetitei, respectiv instrumentarea dosarului penal in care procurorul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Craiova a efectuat, vineri, o perchezitie la domiciliul asistentului maternal.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.