Social 24 Iunie 2019 16:56
Secretarul general al PNL, Robert Sighiartau, sustine ca a depus in proiect de lege privind eliminarea supraaccizei la carburanti.

"Sustinem cu totii eliminarea supraaaccizei la carburanti.


  • Preturile motorinei si al benzinei au crescut semnificativ in Romania dupa reintroducerea supraaccizei la carburanti, in toamna lui 2017.

  • Motorina este mai scumpa azi ca in Austria, Polonia, Luxemburg si alte tari mai bine dezvoltate ca ROMANIA. Avem acelasi pret la motorina ca in Germania.

  • Transportatorii romani care efectueaza curse internationale au decis sa alimenteze din alte tari, unde motorina este mai ieftina.

  • Majorarea nejustificata a accizelor pentru carburanti a generat un impact negativ pe intregul lant economic, de la productie, la distributie si cea mai mare inflatie din Uniunea Europeana, pentru trei ani consecutiv;

  • Romania se afla, pentru al treilea an consecutiv, pe primul loc in Uniunea Europeana in ceea ce priveste cresterea preturilor;


Avand in vedere toate efectele negative generate de acciza majorata pentru carburanti am depus in proiect de lege privind eliminarea supraaccizei la carburanti", a scris Robert Sighiartau pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.