Social 24 Iunie 2019 11:58 de Clara Vacaru
Procurorul general al Romaniei, Bogdan Licu, a declarat, luni dimineata, ca nu tolereaza abuzuri si nu va acoperi greseli, fiind deschis un dosar penal in rem in cadrul caruia vor fi verificate toate aspectele legate de preluarea de la asistentul maternal din Baia de Arama, judetul Mehedinti, a fetitei de 8 ani.

"Nu tolerez abuzuri si nu voi acoperi greseli. Prin urmare, inca de vineri dupa-amiaza, in cadrul Sectiei pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie a fost constituit un dosar penal ce are ca obiect cercetarea imprejurarilor ce au fost prezentate de mass-media. La Parchetul Curtii de apel Craiova a ajuns o echipa formata din procurori si ofiteri de politie judiciara din cadrul SIIJ. In cadrul acestui dosar vor fi verificate absolut toate faptele care au condus la aceasta situatie nefericita", a declarat, luni dimineata, procurorul general Bogdan Licu, potrivit News.ro.

Acesta considera ca Sorina nu trebuie sa paraseasca tara decat dupa clarificarea tuturor aspectaor legate de acest dosar.

Codul de Procedura Civila ofera Ministerului Public calitatea procedurala de a actiona in numele minorei Sorina, iar eu personal consider ca minora nu trebuie sa paraseasca teritoriul tarii pana cand nu vor mai exista garantii de pline ca aceasta se va face in conditii de siguranta fizica si mai ales psihica”, a mai spus Licu.

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu in cazul fetitei, sesizarea vizand posibila incalcare a prevederilor din Constitutie referitoare la dreptul la viata si la integritate fizica si psihica si protectia copiilor si a tinerilor.

De asemenea, premierul Viorica Dancila a precizat sambata, ca a aprobat trimiterea unui mesaj catre Ambasada SUA, cu dorinta de a avea o stransa colaborare in ceea ce priveste situatia copilului si ca luni, corpurile de control ale ANPDCA si ANPIS se vor afla in Dolj si Mehedinti pentru a face un raport asupra situatiei.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.