Social 23 Iunie 2019 16:02
Presedintele Calin Popescu Tariceanu a reactionat in cazul fetitei din Mehedinti, data spre adoptie.

"Ma numar printre romanii stupefiati si emotionati de drama micutei Sorina, de acum celebrul caz de la Baia de Arama. Ca parinte stiu ce inseamna delicatetea unui suflet de copil, iar adoptiile intotdeauna imbraca forme dificile pentru micutii care isi schimba peste noapte personajele din preajma, caminul unde vietuiesc, orasul etc. Nu am sa ma pronunt fata de profunzimile acestui caz, pentru ca nu le cunosc si sunt convins ca altii o vor face – trebuie sa o faca! – mai bine decat mine. Plus de asta, vad tot mai multi incercand sa-si extraga capital de imagine din drama copilului.

O singura marunta observatie mi-as permite sa fac, de pe margine. Anume ca si eu, si restul romanilor, probabil, am asistat la un spectacol naucitor si dureros implicand prezenta unui procuror si a mascatilor la un caz de adoptie cu ceva probleme. Cu adevarat am ajuns republica procurorilor, nimeni nu mai poate tagadui asta, o data ce nimic nu se mai face sub soare fara generoasa participare si contributie a colegilor lui Lazar, Portocala ori Kovesi.

Oare ne intoarcem in timp la vremurile cand si maternitatile erau supravegheate de procurori? Oare vin vremurile cand procurori delegati vor asista la cursurile scolare, in clase, pentru a se asigura ca se respecta la virgula programa scolara? A ajuns procurorul „omul providential” care, impreuna cu omniprezentii mascati, salveaza patria?

Eu nu cred ca acesta e viitorul Romaniei. Voi ce credeti dragi compatrioti?", a scris Calin Popescu Tariceanu pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.