Monica Macovei solicita desfiintarea sectiei speciale de anchetare a magistratilor, prin OUG.

"Sectia speciala de anchetare a magistratilor trebuie desfiintata de Guvern acum, prin OUG. Publicarea in Romania si respectarea recomandarilor GRECO privind desfiintarea acestei sectii sunt obligatorii.

Desfiintarea Sectiei speciale de anchetare a magistratilor, sectie 'Gestapo', trebuie facuta tot prin OUG, cum i s-au dat si atributiile, OUG aprobat de Parlament imediat, intr-o zi. Daca s-au grabit sa faca un instrument impotriva judecatorilor si procurorilor independenti, sa se grabeasca si cand trebuie sa il elimine.

Macovei: Sectia speciala este impotriva justitiei independente

Dancila nu se poate opune unui adevar evident: Sectia speciala este impotriva justitiei independente.

Potrivit informatiilor din presa, GRECO, Grupul Statelor impotriva Coruptiei, institutie a Consiliului Europei, a ajuns la concluzia ca Sectia speciala gandita de fostul ministru Toader poate fi oricand folosita politic impotriva judecatorilor si procurorilor independenti care lucreaza in dosare cu politicieni. Un argument este inclusiv faptul ca aceasta Sectie speciala, la care a fost trimisa Adina Florea, procurorul care a declarat ca nu a fost niciodata independent, a fost scoasa de sub autoritatea Procurorului general.

GRECO a criticat inca de anul trecut infiintarea Sectiei speciale, insa Toader, prea zelos in slugarnicia fata de Dragnea si gasca de politicieni infractori, a mers pana la capat cu aceasta sectie, i-a dat puteri imense si a transformat-o intr-un stat in stat.

Iar CSM ar trebui sa amane numirea unui procuror-sef pentru aceasta Sectie, pentru ca altfel ar pune justitia independenta pe masa politicienilor", a scris Monica Macovei pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.