Social 20 Iunie 2019 12:45
Premierul Viorica Dancila a transmis un mesaj cu prilejul Zilei Mondiale a Refugiatilor.

"Guvernul Romaniei isi exprima solidaritatea fata de persoanele stramutate din casele, comunitatile si tarile de origine, din cauza razboiului, violentei, persecutiei sau a altor situatii independente de vointa lor. Consolidarea unei „Europe a sigurantei” pentru toti locuitorii ei este una dintre prioritatile Presedintiei romane la Consiliului Uniunii Europene. In acest sens, Romania a facilitat obtinerea unui acord politic cu Parlamentul European pe problematica privind revizuirea cadrului juridic pentru functionarea retelei europene a ofiterilor de legatura in materie de migratie. Este un rezultat care contribuie la combaterea contrabandei cu migranti si la imbunatatirea coordonarii statelor membre ale Uniunii Europene cu state terte.

Totodata, atat la nivel central, cat si la nivel local, Guvernul Romaniei a acordat o atentie deosebita fenomenului migratiei. Si-a asumat masuri concrete si a creat mecanisme eficiente menite sa protejeze si sa faciliteze integrarea tuturor cetatenilor, indiferent de provenienta.

Persoanele refugiate au nevoie de intelegere, protectie si integrare, de dovada empatiei si solidaritatii noastre. Astazi, trebuie sa ne fie mai prezent ca oricand gandul ca a fi refugiat nu este o alegere, insa a-l ajuta pe omul de langa noi este o alegere pe care o poate face fiecare dintre noi", se arata intr-un comunicat transmis de Viorica Dancila.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.