Social 18 Iunie 2019 16:24 de Clara Vacaru
Deputatul PNL Florin Roman sustine ca este nevoie de desfiintarea Sectiei Speciale de anchetare a magistratilor, adaugand ca "a ajuns un instrument politic de control asupra procurorilor".

"PNL a depus un proiect similar, el a trecut prin adoptare tacita de Senat. Ne bucuram ca si alte forte parlamentare din opozitie sustin acest lucru. Fara indoiala, este nevoie de desfiintarea unei Sectii speciale care a ajuns un instrument politic de control asupra procurorilor", a declarat deputatul liberal Florin Roman, la Parlament.

Deputatul USR Stelian Ion a declarat luni pentru AGERPRES ca marti va depune la Parlament un proiect privind desfiintarea SIIJ.

"Propunem desfiintarea Sectiei de Investigare a Infractiunilor din Justitie. Este o chestiune de consecventa din partea noastra. De la infiintarea acestei sectii am spus ca este o mare greseala. Lucrul acesta a fost confirmat si de Comisia de la Venetia, si de atitudinea generala a magistratilor, pe care am vazut-o ca reactie fata de existenta si activitatea acestei sectii si mai ales de activitatea concreta din ultimul timp. Ni se confirma toate temerile, in sensul in care pare ca sectiile astea se ocupa mai mult de vendete si de rafuieli cu procurorii care au indraznit sa acceseze fapte de coruptie importante. (...) Nu trebuie sa uitam de unde a venit, a venit din mintea lui Liviu Dragnea si din dorinta lui de a-si subordona si a gasi un instrument de subordonare a magistratilor, de subminare a acestei puteri", a sustinut deputatul.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.