Social 18 Iunie 2019 13:25
Fostul ministru al Educatiei, Liviu Pop, atrage atentia in legatura cu situatia centralizata privind numarul elevilor inscrisi la Evaluarea Nationala.

"Cei care sustin acum evaluarea nationala au fost clasa a VI-a in 2016-2017. Atunci numarul lor era de 180.032 elevi. Anul acesta suntem anuntati ca 154.956 vor sustine astazi prima proba a evaluarii nationale.

Ce s-a intamplat cu restul de 25.076 elevi? Unde sunt? Sa fie cei inscrisi in fals?

In procente inseamna 13,92% din promotia care astazi sustin evaluarea nationala. Poate o parte dintre ei sunt corigenti, dar 25.000 e un numar foarte mare si suntem obligati sa identificam cauzele pentru ca pe viitor sa nu mai avem astfel de situatii.

Sper ca Ministerul Educatiei Nationale sa se auto-sesizeze si sa faca o cercetare detaliata, iar apoi sa iasa cu concluziile acestei cercetari. Este impardonabil sa 'dispara” atat de multi copii in doi ani de zile', a scris Liviu Pop pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.