Social18 Iunie 201913:25

Lectura de un minut

Fostul ministru al Educatiei, Liviu Pop, atrage atentia in legatura cu situatia centralizata privind numarul elevilor inscrisi la Evaluarea Nationala.

"Cei care sustin acum evaluarea nationala au fost clasa a VI-a in 2016-2017. Atunci numarul lor era de 180.032 elevi. Anul acesta suntem anuntati ca 154.956 vor sustine astazi prima proba a evaluarii nationale.

Ce s-a intamplat cu restul de 25.076 elevi? Unde sunt? Sa fie cei inscrisi in fals?

In procente inseamna 13,92% din promotia care astazi sustin evaluarea nationala. Poate o parte dintre ei sunt corigenti, dar 25.000 e un numar foarte mare si suntem obligati sa identificam cauzele pentru ca pe viitor sa nu mai avem astfel de situatii.

Sper ca Ministerul Educatiei Nationale sa se auto-sesizeze si sa faca o cercetare detaliata, iar apoi sa iasa cu concluziile acestei cercetari. Este impardonabil sa 'dispara” atat de multi copii in doi ani de zile', a scris Liviu Pop pe Facebook.

Citeste si:
Amenzi usturătoare pentru părinții care nu își trimit copiii la școală
Amenzi usturătoare pentru...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.