Social 7 Iunie 2019 10:54
Administratia Nationala de Meteorologie a emis o atentionare cod galben de ploi torentiale si vijelii, in vigoare pana vineri la ora 22:00.

Pana in aceasta seara, "in Maramures, vestul si nord-vestul Transilvaniei, Moldova, Dobrogea, nordul si estul Munteniei, nordul Olteniei, precum si in toate zonele de munte vor fi averse ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice, intensificari ale vantului, vijelii si caderi de grindina. Cantitatile de apa vor depasi local 20...25 l/mp, iar pe arii restranse 45...50 l/mp".

Dintre cele 37 de judete, Timis, Arad, Bihor, Mures, Sibiu si Brasov se afla numai partial sub cod galben.

Pana luni, la ora 10:00, mai este valabila si o informare meteo de instabilitate atmosferica. "Instabilitatea atmosferica va fi temporar accentuata in cea mai mare parte a tarii. Vor fi perioade in care se vor semnala averse ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice, intensificari ale vantului, vijelii si caderi de grindina. In intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitatile de apa vor depasi 15...25 l/mp, iar pe arii restranse 35...40 l/mp. Fenomenele vor fi mai frecvente in timpul dupa-amiezelor si serilor", arata meteorologii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.