Social 4 Iunie 2019 17:17
Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis marti ca procurorul Bogdan Ciprian Pirlog, cel care a initiat cercetarile in dosarul violentelor de la protestul din 10 august 2018, poate candida la sefia Sectiei pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie (SIIJ).

Astfel, plenul institutiei a admis contestatia formulata de procuror la Parchetul Militar de pe langa Tribunalul Militar Bucuresti impotriva Hotararii nr. 2 din 30 mai 2019 a comisiei de organizare a concursului pentru numirea in functia de procuror-sef al SIIJ. Prin urmare, magistratul isi poate depune candidatura si sustine interviul pentru aceasta functie, scrie Agerpres.

Decizia a fost luata cu 11 voturi pentru admiterea contestatiei si patru voturi pentru respingere.

Pe 30 mai, CSM a publicat lista candidatilor care intrunesc conditiile de participare la concursul pentru numirea in functia de procuror-sef al SIIJ, organizat in perioada 15 mai - 18 iunie, fiind declarati admisi actualul procuror-sef adjunct al SIIJ Adina Florea si Sorin Eugen Iasinovschi.

Bogdan Ciprian Pirlog a fost respins atunci, motivul fiind "lipsa de vechime efectiva de 18 ani in functia de procuror".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.