Social2 Iunie 201919:04de Clara Vacaru

Lectura de 2 minute

Papa Francisc le-a transmis celor aproximativ 100.000 de credinciosi adunati duminica, pe Campia Libertatii de la Blaj, ca ii incredinteaza Fecioarei Maria, care sa ii calauzeasca ''spre un viitor de un autentic progres si de pace'' si spre construirea ''unei patrii din ce in ce mai dreapta si mai fraterna''.

In cadrul Sfintei Liturghii oficiate la Blaj au fost beatificati sapte episcopi greco-catolici martiri: Valeriu Traian Frentiu, Vasile Aftenie, Ioan Suciu, Tit Liviu Chinezu, Ioan Balan, Alexandru Rusu si Iuliu Hossu.

"Inainte de a termina aceasta Dumnezeiasca Liturghie, doresc sa va salut inca o data pe voi toti aici prezenti si pe cei pe care i-am intalnit in aceste zile, multumindu-va tuturor pentru primirea calduroasa, ii salut cu respect pe domnul presedinte al republicii si pe celelalte autoritati, exprimandu-mi recunostinta sincera pentru colaborarea rodnica in ceea ce priveste pregatirea si desfasurarea acestei vizite", a spus Sfantul Parinte, potrivit Agerpres.

Papa Francisc a adaugat ca este recunoscator Bisericii Ortodoxe Romane pentru primirea in spirit fratern. "Sunt recunoscator Prea Fericirii Sale, Patriarhul Daniel, Sfantului Sinod, Clerului si credinciosilor Bisericii Ortodoxe din Romania, care m-au primit in spirit fratern! Domnul sa binecuvanteze aceasta straveche si distinsa Biserica si s-o sustina in misiunea ei", a afirmat Suveranul Pontif.

"Adresez un salut plin de afectiune si de recunostinta Prea Fericirii Voastre, cardinal Lucian Muresan. Ii salut pe credinciosii Bisericii Catolice: episcopii, preotii, persoanele consacrate si credinciosii laici din Bucuresti si din Iasi, precum si pe numerosii pelerini veniti la Sumuleu Ciuc. Ii multumesc lui Dumnezeu care mi-a dat posibilitatea de a ma ruga cu voi si de a va incuraja in angajamentul vostru de evanghelizare si de marturie a caritatii. Aici, la Blaj, pamant de martiriu, de libertate si milostivire, va aduc omagiul meu voua, fii ai Bisericii Greco-Catolice care, de trei secole, dati marturie, cu ardoare apostolica, despre credinta voastra", a spus Sfantul Parinte.

Citeste si:
Papa Francisc, singur pe Calea Crucii. Catolicii sărbătoresc în...
Papa Francisc a oficiat...

In final, Papa Francisc s-a adresat tuturor romanilor: "Preacurata Fecioara Maria sa reverse ocrotirea ei materna asupra tuturor cetatenilor Romaniei, care, in decursul istoriei, s-au incredintat mereu mijlocirii ei. Ei va incredintez pe voi toti si Ii cer sa va calauzeasca pe drumul vostru de credinta, pentru a inainta spre un viitor de un autentic progres si de pace si astfel sa contribuiti la construirea unei patrii din ce in ce mai dreapta si mai fraterna".Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.