Social 2 Iunie 2019 13:54 de Clara Vacaru
 Un autocar cu aproximativ 30 de copii si 20 de adulti s-a rasturnat duminica dimineata, pe DN 73, pe sensul de coborare de la Paraul Rece spre Rasnov, niciunul dintre pasageri nefiind ranit grav, au informat Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta si cel de Politie Judetean Brasov.

UPDATE - Potrivit ultimelor informatii, in autocar, care venea din judetul Dambovita, se aflau, in total, 32 de copii si 26 de adulti.

Potrivit pompierilor, s-a pus in aplicare Planul rosu de interventie la nivelul judetului Brasov, la fata locului deplasandu-se sapte echipaje SMURD, patru ale Ambulantei, un echipaj de descarcerare grea, trei echipaje cu apa si spuma, dintre care doua cu modul de descarcerare. Initial s-au trimis si elicopterul SMURD si ATPV Covasna, dar au fost intoarse din drum deoarece nu se mai impunea deplasarea acestora la fata locului.

Din primele informatii, conform pompierilor, toti pasagerii - 29 de copii si 25 de adulti - au iesit singuri din autocar, fiind constienti. Toate persoanele au fost evaluate medical la fata locului, a precizat sursa citata.

Potrivit Inspectoratului Judetean de Politie Brasov, autocarul a parasit partea carosabila si s-a rasturnat intr-o curba.

Toti copiii, avand cuprinse intre 6 si 14 ani, au reusit sa iasa din autocar, suferind contuzii usoare 3-4 persoane, conform sursei citate.

Traficul in zona a fost blocat in totalitate pana la efectuarea cercetarilor la fata locului si repunerea autovehiculului pe roti.

Conform ISU Brasov, o singura persoana a fost transportata la spital, o femeie de 30 de ani, care a suferit un traumatism cranio-cerebral si unul la glezna, ea fiind constienta la momentul preluarii de catre echipele medicale.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.