Social 2 Iunie 2019 12:46 de Clara Vacaru
Traian Basescu a reactionat sambata seara fata de declaratia lui Ludovic Orban referitoare la IT-isti si scutirile de impozit de care acestia beneficiaza, cerandu-i liderului liberal sa nu devina „inca un Dragnea, care le stia pe toate”.

"Ludovice, te rog nu-l inlocui pe Dragnea!
Ti-a dat tie prin cap sa impozitezi salariatii din industria IT.
Ludovice, datorita importantei acestei categorii de specialisti, veniturile lor n-au fost impozitate nici in perioada de criza economica.
Acest lucru a facut ca toate marile companii IT din lume sa dezvolte in Romania mari centre de cercetare, de realizare programe industriale, centre regionale de mentenanta etc, etc. absorbind integral forta de munca specializata produsa de toate marile universitati ale tarii.

Ludovice, in afara de un imens prestigiu adus tarii, aceasta industrie, concentrata in cateva blocuri de birouri din Romania, genereaza o contributie la PIB care, in curand, va egala contributia intregii agriculturi autohtone.
Ludovice, daca te pui cu taxele pe ei, fetele si baietii acestia au cate un scaun si un calculator pe care intr-o noapte le iau sub brat si au plecat in alte zari pentru ca, partea esentiala, creierul, este la purtator.

Ludovice, tara nu mai suporta inca un Dragnea care le stia pe toate atat de bine incat, prin Legea Redeventelor si prin celebra OUG 114, a reusit sa alunge investitorii si a blocat inceperea investitiilor pentru exploatarea gazelor din Marea Neagra. Nu vrei tu sa lasi industria IT in pace si sa promiti ca abrogi cele doua acte normative care lovesc cumplit economia romaneasca?
Ludovice, nu te lasa ametit de aburii victoriei la europarlamentare ca risti sa-ti pierzi permisul de conducere.
PS – in UE, deficitul de specialisti IT este de 1 milion de oameni",
a scris fostul presedinte Traian Basescu, pe Facebook.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.