Social 2 Iunie 2019 11:57 de Clara Vacaru
Declaratia liderului PNL, Ludovic Orban, care a spus ca "nu i se pare normal ca cei care lucreaza in IT sa fie scutiti de plata impozitului pe venit" a fost 'taxata' duminica si de Catalin Drula, deputat USR si presedinte al Comisiei IT din Camera Deputatilor, scrie Hotnews.

Catalin Drula, presedinte al Comisiei IT din Camera Deputatilor, a reactionat duminica fata de declaratiile liderului PNL, Ludovic Orban, care si-a exprimat nemultumirea fata de IT-stii care sunt scutiti de plata impozitului pe venit.

"Eliminarea facilitatilor fiscale pentru ITisti ar fi o imensa prostie cu efect economic net negativ:

1. Ar muta in buzunarul statului niste bani care altfel raman in economia privata. IT-istii cheltuiesc acei bani (pe care i-ar lua statul) pe servicii si bunuri sustinand alte industrii. Statul pe de alta parte face ce-ati vazut in reportajele Recorder despre PNDL.

2. Ar lovi in competitivitatea unei industrii unde costul principal este cel cu forta de munca. Asta inseamna mai putine centre de dezvoltare deschise in Romania, relocari, locuri de munca lipsa.

3. Ar insemna mai multa emigrare decat acum ("brain drain"). Locurile de munca din Vest devin si mai atractive prin comparatie.

Efectul net ar fi mai putini bani pentru bugetul de stat (deci exact invers decat cel urmarit) si mai putini bani in economia privata.

De ce am vrea sa luam tesla si sa ne lovim in felul asta?", a scris, pe Facebook, Catalin Drula.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.