Social 31 Mai 2019 13:15
PNL a depus, vineri, un denunt penal la Parchetul de pe langa ICCJ impotriva ministrului de Externe, Teodor Melescanu.

Ministrul de Externe este acuzat ca a impiedicat cu premeditare exercitarea dreptului la vot pentru mii de cetateni romani din diaspora, infractiunea fiind pedepsita cu inchisoarea in Codul Penal.

Denuntul a fost depus de presedintele PNL Diaspora, senatorul Viorel Badea, iar anuntul a fost facut intr-o scurta conferinta de presa.

"Au fost abuzuri savarsite cu premeditare, ceea ce constituie elementele unei infractiuni care trebuie pedepsite", a declarat Ionel Danca, purtatorul de cuvant al PNL, potrivit Ziare.com.

Liberalii au depus la Parchetul General si "probe in sustinerea acuzatiei", a spus Danca, ele evidentiind "intentia autorului, ministrul Teodor Melescanu".

"Ce s-a intamplat duminica arata o ura a celor din PSD si din ALDE, care, stiind ca nu vor obtine niciun folos din votul romanilor din strainatate, au incercat sa impiedice sub toate formele exercitarea acestui drept de vot", a mai spus Ionel Danca, subliniind ca "fapta savarsita de Teodor Melescanu a fost una cu intentie, pentru obtinerea unor foloase, pentru el sau pentru partidul din care face parte".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.