Social 26 Mai 2019 21:44 de Clara Vacaru
O petitie online prin care se cere demisia ministrului de Externe, Teodor Melescanu, "pentru sabotarea, inca o data, a romanilor de peste hotare si a dreptului acestora de a vota", a fost semnata de peste 6.100 de persoane.

"Noi, semnatarii petitiei si romani cu drept de vot, ii cerem demisia lui Teodor Melescanu, ministrul Afacerilor Externe si responsabil pentru organizarea alegerilor in diaspora. Cerem demisia pentru sabotarea, inca o data, a romanilor de peste hotare si a dreptului acestora de a vota. Va indemnam sa va dati demisia urgent, pentru ca sunteti incompetent", se arata in textul petitiei initiate ca si Campanie Declic.

Conform sursei citate, nu trebuie uitat ca dreptul la vot este unul fundamental.

"Cine era ministru de externe in 2014, cand au fost infernalele cozi la vot din diaspora? Vesnicul Teodor Melescanu, al carui minister declara sfidator, 5 ani mai tarziu, cand iara sunt cozi imense, ca 'totul e OK cu cele 441 de sectii din diaspora'", mai scrie in petitia online.

Initiatorii acesteia spun ca MAE "anunta trufas" ca au fost "incidente tehnice izolate, care au fost rezolvate rapid, la primele ore ale diminetii", desi informatiile din Munchen, Londra, Amsterdam, Oslo, Roma si alte zeci de locuri arata cozi imense, cu mii de oameni stand la rand.

"Va rugam sa ne spuneti cum sa facem, sunt mii de oameni la coada. Nu vor avea timp sa voteze cu totii. Ce sa facem?. Asa suna apelurile primite la call center-ul alegerilor. Oamenii suna din Munchen, Zurich, Dusseldorf si multe alte orase. Semneaza acum pentru ca Teodor Melescanu, incompetentul sef in ceea ce priveste algerile din diaspora, sa isi dea demisia", mai arata initiatorii petitiei.

Pana in jurul orei 21:30, petitia a fost semnata de peste 21.000 de persoane.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.