Social 26 Mai 2019 19:05 de Clara Vacaru
Doua sectii de votare din judetul Bistrita-Nasaud, din totalul de 313, inregistrau o prezenta la urne, la ora 18:00, de peste 100%, potrivit datelor afisate pe site-ul prezenta.bec.ro.

Cea mai mare prezenta se inregistra, la ora precizata, la sectia de votare din satul Jeica, comuna Mariselu - peste 141%, pe listele suplimentare votand 67 de persoane, cu 19 mai multe decat pe listele permanente, in conditiile in care numarul de electori alocat sectiei a fost de 82 persoane.

Potrivit presedintelui Biroului Electoral Judetean (BEJ) Bistrita-Nasaud, Liliana Tertis, acest procent al prezentei este explicat prin faptul ca in localitate a avut loc o inmormantare, iar cei veniti din alte zone au ales sa voteze la Jeica.

La sectia de votare din satul Brateni, comuna Sanmihaiu de Campie, la ora 18,00 prezenta la urne era de aproximativ 117%, 32 de persoane votand pe lista suplimentara. Localitatea este cunoscuta pentru lacurile din zona, unde se practica pescuitul sportiv.

Prezente ridicate la urne s-au mai inregistrat la sectiile de votare din Ciceu Corabia si Valea Mare, ambele cu peste 83%, dar si la Sieu Sfantu, Budurleni, Mires si in statiunea turistica Colibita - fiecare cu peste 73%.

Presedintele BEJ Bistrita-Nasaud a precizat ca o singura sectie de votare din judet a cerut in plus liste suplimentare - cea din satul Jelna, comuna Budacu de Jos.

In aceasta sectie, la ora 18:00 prezenta la vot era de aproximativ 53%, iar pe lista suplimentara votasera 58 de persoane, de sase ori mai putine decat o facusera pe listele permanente.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.