Social23 Mai 201917:55

Lectura de un minut

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a declarat joi, referindu-se la faptul ca un senator PSD ar fi fost transportat cu un elicopter SMURD de la Suceava la Institutul "Matei Bals" din Capitala, ca solicitarea in astfel de cazuri vine din partea personalului medical si se realizeaza cu "o puternica justificare medicala".

Presa centrala a relatat ca senatorul PSD Virginel Iordache ar fi fost transportat de la Suceava cu un elicopter SMURD la Institutul "Matei Bals" din Capitala, desi acesta nu ar fi avut nimic grav. Se pare ca social-democratul ar fi solicitat sa fie dus in Capitala Bucuresti de la spitalul judetean Suceava, pentru ca "nu a avut incredere" in diagnosticul medicilor suceveni, care au precizat ca era vorba despre enterovirus, potrivit hotnews.ro.

"Din punct de vedere al starii de sanatate sunt convinsa ca el nu ar fi internat la 'Matei Bals' daca nu ar fi existat probleme. Pe de alta parte, transportul se face la solicitarea personalului medical. Telefonul la 112 pentru transport se da de catre un medic. (...) Acest transport se face gratuit cu o puternica justificare medicala", a spus ministrul.

Pintea a sustinut ca exista criterii foarte clare pe care Departamentul pentru Situatii de Urgenta le-a stabilit privind transportul cu elicopterul sau ambulanta, scrie Agerpres.

"Probabil ca, daca nu era de la PSD, ar fi fost altfel prezentat cazul. Din punctul meu de vedere, eu nu cred ca cineva risca sa trimita un elicopter pentru un simplu caz. Nu cred. Pe de alta parte, exista niste criterii foarte clare pe care Departamentul pentru Situatii de Urgenta le-a stabilit privind transportul cu elicopterul sau ambulanta", a declarat demnitarul.

Citeste si:
Liderul senatorilor UDMR a anunțat că a fost testat POZITIV pentru...
Liderul senatorilor UDMR a...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.