Social 21 Mai 2019 09:25
Remus Opris, fost vicepresedinte al PNTCD, a murit luni dupa-amiaza la varsta de 60 de ani.

"In cursul dupa amiezii zilei de 20 mai 2019, dr. Remus Opris, in varsta de 60 de ani, fost vicepresedinte al PNTCD si membru al Camerei Deputatilor in 3 legislaturi din partea PNTCD (1900-200) s-a mutat la Domnul!", se arata intr-un comunicat de presa semnat de profesor doctor Serban Bubenek, potrivit Adevarul.ro.

Potrivit comunicatului, corpul medical din Romania ii datoreaza lui Remus Opris initierea, sustinerea si adoptarea Legii Nr. 74 din 6 iulie 1995 privind exercitarea profesiunii de medic, infiintarea, organizarea si functionarea Colegiului Medicilor din Romania, lege care a scos profesia de medic de sub tutela statului si i-a redat statutul de profesie liberala.

"Incepand cu anul 1990, cetatenii Romaniei au avut in dr. Remus Opris un aparator neinduplecat al drepturilor si libertatilor lor fundamentale recent recastigate prin jertfa de sange din strada, unde fusese si el prezent, in cursul Revolutiei din Decembrie 1989. Om politic, dar niciodata simplu politician, dr. Remus Opris a traversat cu silueta sa eleganta si vorba cumpanita, dar ferma, cei 30 de ani ai nesfarsitei tranzitii si a crezut pana la sfarsit in destinul euro-atlantic al tarii sale, pe care a iubit-o si a visat-o intotdeauna democratica, libera si prospera. Tinuta discursului public, transparenta convingerilor, incapacitatea de a face compromisuri compromitatoare, onestitatea precum si modestia sa, il alatura figurilor luminoase ale inaintasilor din PNTCD cu care a plecat acum sa se intalneasca! Condoleante familiei indoliate! Dumnezeu sa il odihneasca!", se mai arata in comunicat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.