Social 18 Mai 2019 17:23 de Clara Vacaru
Calin Popescu Tariceanu, a transmis, sambata, organizatiilor ALDE, sa-i indemne pe cetateni sa nu ridice buletinele de vot pentru referendum intrucat acest lucru echivaleaza cu prezenta la acest scrutin.

''Atentie! Mesajul clar catre organizatii este ca votantii sa nu ridice nici buletinele de vot, pentru ca ridicarea buletinelor echivaleaza cu prezenta si validarea referendumului. Trebuie sa aratam ca nu suntem asa de naivi incat sa nu intelegem aceste manevre (...) Ne propunem sa boicotam acest referendum si pentru faptul ca exista un deficit democratic, un deficit de cunoastere a modului in care functioneaza institutiile europene si a rolului lor (...) In loc sa ne fi concentrat pe o dezbatere care ar fi trebuit sa reliefieze ce teme majore avem de sustinut in PE, ce rol au parlamentarii nostri, ce misiune le dam, aceasta discutie este insuficienta si se intampla sa vina si o tema parazitara'', a spus Tariceanu, potrivit Agerpres.

Totodata, el a aratat ca, in ciuda recomandarilor comisiilor Europene si de la Venetia de a nu parazita si cu ''alt gen de confruntari electorale'', Klaus Iohannis vine cu aceasta ''diversiune'' ca ''sa fure startul'' campaniei pentru alegerile prezidentiale.

''Referendumul este o diversiune prin care presedintele a incercat sa intre in campania electorala pentru alegerile pentru Parlamentul European, in care altfel n-ar fi avut nicio cadere si niciun rol. Fura in acest fel startul pentru alegerile prezidentiale, pentru campania de prezidentiale (...) Cred ca toti isi dau seama ca aceasta este o formula prin care incearca sa ne vanda un fel de produs expirat'', a spus Tariceanu.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.