Social 17 Mai 2019 17:14 de Clara Vacaru
Un zambet sanatos este cel mai bun cadou pe care ti-l poti face. Acesta te ajuta sa obtii o stare de bine, sa ai incredere in tine si in felul in care interactionezi cu ceilalti. Atunci cand ai unul sau mai multi dinti lipsa, te poti simti inhibat in relatiile cu cei din jur, incetezi sa mai zambesti, intampini dificultati in timpul vorbirii sau atunci cand mananci. Uneori apar si durerea sau disconfortul, viata ta fiind astfel afectata.

Din fericire, medicina a evoluat foarte mult, iar acum problema dintilor lipsa poate fi rezolvata relativ usor, cu ajutorul unui implant dentar. Aceasta procedura reda frumusetea zambetului, previne pierderea osului si iti permite sa te bucuri din nou de alimentele preferate, fara teama ca nu vei putea musca sau mesteca.

Iata cateva dintre principalele avantaje si dezavantaje ale implantului dentar.

Avantajele unui implant dentar

Implantul reprezinta o radacina artificiala care se monteaza in osul maxilar si care se comporta la fel ca structura radacinii dintelui pe care il inlocuieste. Acesta este practic un surub din titan medical pur, perfect compatibil cu tesutul din cavitatea bucala.

Principalele avantaje ale implantului dentar sunt urmatoarele:

  1. Rezistenta - Un implant poate sa reziste zece - douazeci de ani, in functie de tipul lucrarii si de experienta celui care l-a montat. Daca ai grija corespunzatoare de implantul tau, te vei putea baza pe acesta multa vreme.

  2. Rapiditate - Marele avantaj al materialelor actuale este reprezentat de faptul ca acestea permit efectuarea unor lucrari care sunt gata intr-o zi sau in maximum cateva zile. Daca ti-ai pierdut un dinte si iti doresti un implant dentar rapid, acum poti beneficia de acesta intr-o singura zi, pentru ca apoi sa revii la o viata normala, fara neplacerile cauzate de lipsa dintilor.

  3. Confort - Implanturile au aparut ca alternativa la protezele fixe sau mobile. Acestea prezinta un grad mare de disconfort, atat la vorbire cat si la muscat sau mestecat. Odata fixat, implantul sta la locul lui si se comporta exact ca un dinte normal si astfel, vei uita curand ca il ai.

  4. Compatibilitate - Datorită materialelor folosite, care sunt compatibile 100% cu tesuturile din cavitatea orala, implantul este tolerat perfect de organism, fara a provoca disconfort ca alte tipuri de lucrari.

    Citeste si:
    Află informații de care ai nevoie dacă dorești să apelezi la un...
    Află informații de care ai...
  5. Digestie corecta - Implantul rezolva perfect problema lipsei dintilor, care facea ca muscatura sau masticatia sa aiba de suferit. Dupa implant, te vei bucura de o digestie mult mai buna, datorita faptului ca vei mesteca toate alimentele corect.

  6. Un zambet frumos - In timp ce protezele arata artificial, implanturile dentare arata exact ca dintii naturali. Daca alegi un implant dentar de calitate, nimeni nu va ghici ca dintii nu sunt ai tai.

Sunt cateva lucruri pe care trebuie sa le ai in vedere inainte de procedura implantului dentar:

  1. Durerile de dupa interventie - Implantul dentar este o operatie chirurgicala care implica inserarea unui metal in organism. Din acest motiv, dupa interventie pot aparea dureri pe care fiecare le resimte diferit. Acestea pot fi insa tinute sub control cu ajutorul medicamentelor sau al sedarilor intravenoase.

    Citeste si:
    Creditul de tip amanet auto - definiție, condiții și avantaje
    Creditul de tip amanet auto -...
  2. Renuntarea la fumat - Medicul stomatolog iti va recomanda sa renunti la fumat daca vrei ca implantul tau sa reziste in cele mai bune conditii. Acesta poate fi un inconvenient pe termen scurt, dar pe termen lung poate reprezenta un avantaj pentru sanatate.

  3. Ingrijirea suplimentara - Odata montat un implant dentar va fi nevoie sa mergi periodic la medicul stomatolog, pentru a evalua starea de sanatate orala. Acesta este, de fapt, un avantaj pe termen lung, pentru ca, in acest fel, vei putea preveni aparitia cariilor si a altor probleme orale. Unele clinici pun la dispozitie igienizarea implanturilor cu tehnologii de ultima ora, precum Vector Paro.

  4. Costurile - Desi la prima vedere costurile unui implant dentar pot parea mari, trebuie sa te gandesti la raportul pret/beneficii. Un implant este o lucrare care va dura multi ani si care iti va imbunatati considerabil calitatea vietii. In plus, preturile implantului dentar in Romania sunt mult sub media europeana, desi in multe dintre clinicile dentare, calitatea este aceeasi ca in marile clinici din strainatate. In acelasi timp, majoritatea clinicilor permit astazi plata in rate, asa ca orice buzunar isi poate permite aceasta procedura importanta.

    Citeste si:
    Avantaje ale utilizării cutiilor din plastic stivuibile în industrie!
    Avantaje ale utilizării...

Acestea sunt aspectele de care sa tii cont atunci cand te pregatesti de un implant dentar. La o analiza atenta, ponderea avantajelor este clara, iar faptul ca implantul iti poate reda rapid calitatea vietii si un zambet frumos il transforma intr-o alegere inspirata atunci cand te confrunti cu problema dintilor lipsa.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.