Social 14 Mai 2019 16:14 de Clara Vacaru
Suprafata padurilor virgine din Romania, inscrisa in catalogul dedicat, a crescut cu circa 1.048 hectare, pana la 6.947 hectare, in timp ce padurile cvasi-virgine se regasesc in acelasi document in suprafata de aproximativ 22.116 hectare, a anuntat Ministerul Apelor si Padurilor (MAP).

Odata cu noile cifre, ministerul de resort precizeaza ca a finalizat o noua etapa de analiza a padurilor cu valoare deosebita din Romania si ca a actualizat Catalogul padurilor virgine si cvasi-virgine din Romania.

Astfel, la data de 14 mai 2019, suprafata padurilor virgine din Romania inscrisa in catalog a crescut cu 1.048,3 hectare, ajungand la o suprafata totala de 6.947,22 hectare. In ceea ce priveste suprafata padurilor cvasi-virgine, aceasta a crescut cu 6.923,76 hectare, pana la la 22.116,36 hectare, scrie Agerpres.

"Conservarea padurilor virgine si cvasivirgine din Romania reprezinta o prioritate pentru Ministerul Apelor si Padurilor. In acest sens, la nivelul autoritatii de stat s-au facut pasi importanti in vederea finalizarii procesului de identificare si cartare a padurilor virgine/cvasivirgine din Romania precum si in directia includerii padurilor calificate in Catalogul National. De asemenea, Ministerul Apelor si Padurilor continua demersurile de identificare a padurilor virgine si cvasivirgine din Romania. In acest sens, a fost demarata procedura de realizare a unui Studiu national de identificare a padurilor virgine si cvasivirgine, a carui finantare este asigurata de Administratia Fondului de Mediu. In prezent, aceasta se afla in stadiul de achizitie publica - depunere de oferte(termen de depunere 15 iunie)", noteaza sursa citata.

Potrivit MAP, prin acest studiu se doreste identificarea si introducerea in Catalog a padurilor care indeplinesc criteriile si indicatorii prevazuti in Ordinul nr. 3397/2012.

Prima editie a Catalogului, din 6 decembrie 2016, cuprindea o suprafata totala de 2.569 hectare de paduri virgine si 10.325 hectare de paduri cvasi-virgine.

Catalogul padurilor virgine si cvasi-virgine din Romania poate fi consultat pe site-ul Ministerului Apelor si Padurilor.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.