14 Mai 2019 , 16:14 in Social
Suprafata padurilor virgine din Romania, inscrisa in catalogul dedicat, a crescut cu circa 1.048 hectare, pana la 6.947 hectare, in timp ce padurile cvasi-virgine se regasesc in acelasi document in suprafata de aproximativ 22.116 hectare, a anuntat Ministerul Apelor si Padurilor (MAP).

Odata cu noile cifre, ministerul de resort precizeaza ca a finalizat o noua etapa de analiza a padurilor cu valoare deosebita din Romania si ca a actualizat Catalogul padurilor virgine si cvasi-virgine din Romania.

Astfel, la data de 14 mai 2019, suprafata padurilor virgine din Romania inscrisa in catalog a crescut cu 1.048,3 hectare, ajungand la o suprafata totala de 6.947,22 hectare. In ceea ce priveste suprafata padurilor cvasi-virgine, aceasta a crescut cu 6.923,76 hectare, pana la la 22.116,36 hectare, scrie Agerpres.

"Conservarea padurilor virgine si cvasivirgine din Romania reprezinta o prioritate pentru Ministerul Apelor si Padurilor. In acest sens, la nivelul autoritatii de stat s-au facut pasi importanti in vederea finalizarii procesului de identificare si cartare a padurilor virgine/cvasivirgine din Romania precum si in directia includerii padurilor calificate in Catalogul National. De asemenea, Ministerul Apelor si Padurilor continua demersurile de identificare a padurilor virgine si cvasivirgine din Romania. In acest sens, a fost demarata procedura de realizare a unui Studiu national de identificare a padurilor virgine si cvasivirgine, a carui finantare este asigurata de Administratia Fondului de Mediu. In prezent, aceasta se afla in stadiul de achizitie publica - depunere de oferte(termen de depunere 15 iunie)", noteaza sursa citata.

Potrivit MAP, prin acest studiu se doreste identificarea si introducerea in Catalog a padurilor care indeplinesc criteriile si indicatorii prevazuti in Ordinul nr. 3397/2012.

Prima editie a Catalogului, din 6 decembrie 2016, cuprindea o suprafata totala de 2.569 hectare de paduri virgine si 10.325 hectare de paduri cvasi-virgine.

Catalogul padurilor virgine si cvasi-virgine din Romania poate fi consultat pe site-ul Ministerului Apelor si Padurilor.Te-ar putea interesa si:

Vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri?
Urmareste-ne si pe Facebook
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Facebook Twitter

Aboneaza-te la 9AM sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Suprafata padurilor virgine din Romania a crescut la 6.947 hectare.