Social 14 Mai 2019 15:04
Georgiana Draghici, sotia trezorierului PSD Mircea Draghici, a fost condamnata marti de Tribunalul Bucuresti la 3 ani de inchisoare cu suspendare sub supraveghere, intr-un dosar de abuz in serviciu si fals in inscrisuri legat de organizarea unei tabere politice pentru tineretul PSD din Arges cu bani de la Ministerul Tineretului si Sportului.

In acelasi dosar, Cristian Melesteu, fost director in MTS, si Doru Marian Balasoiu au primit tot 3 ani inchisoare cu suspendare.

Pe latura civila, instanta a constatat ca prejudiciul retinut in sarcina celor trei a fost achitat.

Decizia nu este definitiva si poate fi atacata cu apel.

In martie 2016, Cristian Melesteu, fost director al Directiei Programe si Activitati pentru Studenti din cadrul MTS, a fost trimis in judecata de DNA sub acuzatia de abuz in serviciu.

De asemenea, Georgiana Draghici, la data faptelor presedinte al Tineretului Social Democrat (TSD) Arges, a fost acuzata de savarsirea infractiunilor de marturie mincinoasa, instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata, instigare la participatie improprie la abuz in serviciu, instigare la marturie mincinoasa si instigare la favorizarea faptuitorului, iar Doru Marian Balasoiu de fals material in inscrisuri sub semnatura privata in forma continuata si participatie improprie la abuz in serviciu.

Procurorii sustin ca Melesteu, cu incalcarea atributiilor de serviciu si sub pretextul desfasurarii proiectului studentesc ED-ECO Sport, a contribuit la organizarea unei tabere politice de dezvoltare personala si leadership pentru organizatia de tineret a PSD la doua hoteluri ce se afla in administrarea Complexului Sportiv National Poiana Brasov.

Toate cheltuielile de cazare si masa ale celor 102 de participanti, conform diagramelor de cazare, in cuantum de 14.000 lei, destinate desfasurarii proiectului respectiv, in perioada 22 - 24 noiembrie 2013, au fost suportate din fondurile publice gestionate de catre MTS, suma ce ar fi constituit un folos necuvenit pentru PSD, scrie Agerpres.

Conform DNA, multi dintre cei care figurau pe lista de participare la acel proiect erau studenti ai unei facultati din Pitesti, care insa nu au fost efectiv prezenti la eveniment.

Citeste si:
Lidia Buble, condamnată la un an de închisoare: „Pentru...
Lidia Buble, condamnată la un...

Procurorii mai sustin ca Georgiana Draghici i-a solicitat unei alte persoane, in decembrie 2013, sa transmita prin e-mail un tabel cuprinzand datele unor studenti ai facultatii respective, destinatari fiind Doru Marian Balasoiu si inca o persoana, cu indicatia de a-l completa cu mai multe tipuri de scris.

"In aceeasi perioada si in baza aceleiasi rezolutii infractionale, inculpatul Balasoiu Doru Marian, la solicitarea inculpatei Draghici Georgiana, a falsificat semnaturile unor studenti ai facultatii din Pitesti, care apar pe lista participantilor fictivi la proiectul studentesc ED-ECO Sport, pe diagrama de cazare si pontajul de masa. Aceste documente au fost avute in vedere de catre functionari din cadrul MTS la aprobarea decontarii nelegale a proiectului mentionat, fara a avea cunostinta despre caracterul formal al proiectului sau despre fictivitatea documentelor anexa", spun procurorii.

Citeste si:
Fostul trezorier al PSD Mircea Draghici, trimis in judecata de DNA
Fostul trezorier al PSD...

Ei mai arata ca, in aprilie 2016, cu ocazia audierii in calitate de martor in dosar, Georgiana Draghici "a facut afirmatii mincinoase si nu a spus tot ce stia cu privire la aspectele esentiale" si a determinat o alta persoana sa faca afirmatii mincinoase in cadrul declaratiei de martor data in cauza, cu scopul evitarii implicarii sale in cercetari si favorizarii inculpatului Doru Balasoiu.

MTS s-a constituit parte civila in dosar cu suma de 14.000 de lei, reprezentand suma achitata pentru cheltuielile de cazare si masa ale participantilor la tabara politica, iar Complexul Sportiv National Poiana Brasov s-a constituit parte civila cu suma de 7.889 de lei, reprezentand suma neincasata prin neaplicarea tarifelor de cazare si masa pentru terti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.