Social 13 Mai 2019 08:49
Presedintele Klaus Iohannis sustine ca "degeaba cresc salariile daca nu se reevalueaza ce ar trebui sa faca un profesor si ce face efectiv in asa fel incat sa sa reduca odata mormanul de hartii care ascunde realitatea si sa creasca valoarea adaugata la clasa".

"Degeaba crestem salariile daca nu reevaluam ce ar trebui sa faca un profesor si ce face efectiv in asa fel incat sa reducem odata mormanul de hartii care ascund realitatea si sa crestem valoarea adaugata la clasa. Aceste probleme exista de ani si ani. Se tot discuta, se tot fac planuri, dar pana in clipa de fata nu s-au gasit modalitati eficiente. Cand vorbesc cu dascali dedicati, imi spun ca parca e din ce in ce mai rau. Decat sa se pregateasca pentru clasa, decat sa pregateasca materiale interesante, pregatesc noi, si noi, si noi hartii, statistici, teancuri, si teancuri, vesnice sedinte la care se aduna hartii, in loc sa se creeze noi metode si idei bune pentru scoala.

Majoritatea dascalilor sunt foarte enervati in ziua de astazi ca merg la scoala, li se cer tot felul de verzi si uscate, prostii peste prostii, in loc sa ii lasi sa isi vada de treaba si de lectii. Deci sistemul in interior trebuie bine organizat. Si atunci deja ne apropiem de ceva care poate sa functioneze fiindca niciunui dascal nu ii place sa mearga la scoala si sa aiba impresia ca sistemul isi bate joc de el. El vrea sa fie respectat nu numai in societate, vrea sa aiba si un sistem care il respecta, care il ajuta prin formare continua, care il ajuta punandu-i la dispozitie materiale didactice, posibilitati", a declarat Klaus Iohannis, potrivit Hotnews.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.