Social 12 Mai 2019 12:52
Liderul PSD, Liviu Dragnea, anunta extinderea programului de subventii pentru rosii si la alte legume, printre care castraveti si gogosari.

"La prima discutie cu domnul Daea, i-am spus sa nu fim si noi ca alte guverne. I-am spus atunci ca intr-o saptamana sa-mi faca o lista cu toate problemele din agricultura. Avem poate cel mai bogat pamant din lume in Romania. Domnul Daea s-a speriat prima data cand i-am spus ca trebuie refacut sistemul de irigatii. Era nevoie de un miliard de euro. Sistemul de irigatii poate sa mareasca productia cu 30%, ceea ce inseamna foarte mult pentru fermieri. E o increngatura mafiota a importurilor de legume si fructe. Am dat subventie de 3.000 de euro pe mia de metri patrati. Am ajuns la 19.000 de legumicultori care au intrat in program. Daca vedem ca programul are succes, o sa-l extindem. Trebuie sa acoperinm lunile de iarna cu produse romanesti, ca sa mancam romaneste. De la bugetul de stat vor fi alocati bani pentru a asigura incalzirea in solarii sau in sere. Iar subventia, de la anul, va creste de la 3.000 de euro la 6.000 de euro. Batalia cu reteaua de importuri nu este usoara. Legumele straine vor intra din ce in ce mai putin in Romania.

La floarea-soarelui, productia a crescut cu 67%. Tara asta a produs 8 milioane de tone in plus de porumb. Agriculura a capatat o pondere uriasa in PIB. Va fi TVA de 5% la produsele bio si romanesti", a spus Liviu Dragnea, la TVR 1, citat de Adevarul.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.