Social 12 Mai 2019 11:18
Bebelusul de opt luni strangulat, sambata, de mama aflata in depresie post-partum, care ulterior a incercat sa se sinucida taindu-si venele, a murit duminica, la Spitalul de Copii din Galati, unde fusese adus in stare grava.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului Judetean de Politie Galati, fapta mamei a fost incadrata, dupa decesul minorului, la omor, scrie Agerpres.

Mama, de 35 de ani si copilul de opt luni au fost gasiti, in stare grava, de tata, un barbat de 40 ani, dupa ce se intorsese de la cumparaturi. Femeia era intr-o balta de sange, iar copilul in stare de inconstienta. A sunat la 112 si la fata locului a sosit un echipaj SMURD.

"Am gasit un copil de opt luni, in stop cardio-respirator, cianozat intens, cineva a spus ca este posibil sa fie de aproximativ o jumatate de ora, dupa manevrele de resuscitare am reusit sa obtinem puls, deci are activitate cardiaca, si acum il ducem la Spitalul de Pediatrie. Mama merge la Spitalul Judetean, iar apoi la Spitalul de Psihiatrie pentru ca are o depresie post-partum acuta. De obicei, la copii mici si nou-nascuti, stopul cardio-respirator se produce prin asfixie mecanica. Mama avea venele taiate, era socata si nu a putut sa vorbeasca", a declarat, sambata, dr. Catalin Timpau, medic UPU-SMURD Galati.

Politistii continua, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe langa Tribunalul Galati, ancheta in acest caz.

"Am fost sesizati, prin apel la 112, de catre un barbat in varsta de 40 de ani, care ne-a spus ca, atunci cand a revenit la domiciliu, si-a gasit fiul, in varsta de opt luni, in stare de inconstienta. La fata locului s-a deplasat un echipaj din cadrul Sectiei 3, care a constatat ca cele sesizate se confirma, motiv pentru care s-a solicitat interventia unui echipaj al ambulantei. Verificarile sunt efectuate pentru stabilirea imprejurarilor producerii evenimentului si pentru stabilirea incadrarii juridice", a precizat seful Sectiei 3 Politie, Anca Golita.

Baietelul a murit duminica la spital iar fapta mamei a fost incadrata la omor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.