Social 10 Mai 2019 09:12
Instagram a decis sa blocheze hashtag-urile folosite pentru promovarea dezinformarilor, dupa ce a fost criticata ca nu face suficient pentru a bloca campaniile impotriva vaccinarilor.

La doar o zi dupa ce o investigatie CNN arata cat de usor pot fi gasite postari si tag-uri care sustin ca vaccinurile ucid si incurajeaza oamenii sa nu-si mai vaccineze copiii, Instagram a decis sa ia masuri.

Astfel, conform oficialilor companiei, vor fi blocate hashtag-urile ce scot la iveala informatii privind vaccinarea care se dovedesc false in urma verificarilor.

Noua regula va intra sub politica generala a retelei sociale de blocare a continutului care raspandeste informatii false, indiferent de domeniul din care fac parte.

Pana acum, Instagram bloca hashtag-urile care contineau informatii false chiar in denumire. Este vorba de tag-uri precum #vaccinescauseautism sau #vaccinescauseaids, informeaza News.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.