Social 5 Mai 2019 12:44
Administratia Nationala de Meteorologie a emis o informare meteo de perioade cu instabilitate atmosferica accentuata, in vigoare pana miercuri dimineata.

Incepand de duminica de la ora 15:00, pana miercuri la ora 9:00, "in cea mai mare parte a tarii vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata ce se va manifesta prin averse cu caracter torential, frecvente descarcari electrice, vijelii si caderi de grindina. Cantitatile de apa vor depasi, in perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15...25 l/mp si izolat 40...60 l/mp.

Astfel de fenomene vor fi mai frecvente si mai intense in dupa-amiaza zilei de duminica si in noaptea de duminica spre luni in majoritatea regiunilor, iar in cursul zilelor de luni si marti indeosebi in sudul, estul si centrul tarii.

Vremea se va raci accentuat, luni in vestul si nordul tarii, iar marti si in celelalte regiuni. La munte, incepand din noaptea de luni spre marti, precipitatiile vor fi mixte, iar la altitudini de peste 1800 m va ninge si vantul va avea intensificari, cu rafale de 60 – 70 km/h, spulberand zapada", arata meteorologii.

Cum va fi vremea in Bucuresti

"Din dupa-amiaza zilei de duminica, 5 mai, si pana in dimineata zilei de 8 mai, gradul de instabilitate atmosferica va fi temporar accentuat si se va manifesta prin averse ce vor avea si caracter torential, intensificari de scurta durata ale vantului cu aspect de vijelie, descarcari electrice si grindina. In intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor aduna cantitati de apa insemnate, 15 - 25 l/mp si izolat, posibil, peste 30- 35 l/mp.

In zilele de duminica, 5 mai, si de luni, 6 mai, temperatura maxima va fi de 21 - 23 de grade Celsius, iar luni dimineata se vor inregistra 12 - 13 grade Celsius.

Vremea se va raci incepand de marti, astfel incat dimineata se vor inregistra in jur de 10 grade, dupa-amiaza 11 - 13 grade, iar miercuri dimineata 6 - 7 grade Celsius", se arata in prognoza speciala pentru Capitala.

Citeste si:
Jumătate de țară intră sub avertizare cod portocaliu de ploi...
Jumătate de țară intră sub...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.