Social 5 Mai 2019 10:37
O comisie urmeaza sa decida la Ministerul Sanatii daca va fi legalizat canabisul in Romania, ministrul Sorina Pintea subliniind ca este vorba de un scop strict medical.

"Din acest grup de lucru fac parte specialisti din cadrul Ministerului Sanatatii si doi reprezentanti ai asociatiilor de pacienti. E nevoie sa introducem canabisul medicinal pentru pacientii cu o patologie urata", a declarat Pintea, tinand sa mentioneze ca este exclus un scop recreativ.

Toxicologul Radu Tincu a precizat la randul sau ca, inainte de legalizarea canabisului, ar fi necesar sa se realizeze o analiza foarte serioasa.

"Trebuie facuta o analiza foarte serioasa inainte. Sa specifice foarte clar cine sunt medicii prescriptori. Nu ar putea fi medicul de familie. Se va alege o prescriptie foarte securizata pentru ca aceste retete sa nu poata fi falsificate. Trebuie sa existe o autoritate care sa reglementeze si sa supravegheze distributia din farmaciile respective catre populatie", a spus el, citat de b1.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.