Social 4 Mai 2019 23:21
Reprezentantii Directiei de Sanatate Publica Iasi au demarat o ancheta dupa ce un copil in varsta de trei ani a murit la Spitalul de Pediatrie Sfanta Maria din Iasi, unde fusese internat cu sindrom hemolitic uremic.

"Copilul a fost internat pe 27 aprilie mai intai la Spitalul de Boli Infectioase, dupa care pe 1 mai a fost adus la Spitalul de Pediatrie Sfanta Maria, unde a decedat. La Spitalul de Boli Infectioase a ajuns cu diagnostic de posibil rotavirus - avea febra, scaune diareice. I s-a administrat tratament antibiotic si tinand cont ca evolutia a fost nefavorabila, copilul a fost transferat la Spitalul Sfanta Maria unde s-a ridicat suspiciunea de sindrom hemolitic uremic. In noaptea de 3 spre 4 mai a murit. Pe data de 3 mai am prelevat probe aliment, apa si sanitatie de la copil, de la familie si de la locuinta acestora", a declarat sambata Liviu Stafie, directorul Directiei de Sanatate Publica Iasi.

Conform declaratiilor acestuia, luni vor sosi rezultatele analizelor. Potrivit medicilor, sindromul hemolitic uremic este cauzat de bacteria Echeria Coli, scrie Agerpres.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.