Social 3 Mai 2019 00:12 de Clara Vacaru
Scaunul papal care va fi folosit de Papa Francisc in Catedrala Sfantul Iosif din Bucuresti, in seara zilei de 31 mai, va fi construit la Reghin, dupa un proiect al designerului Mihai Grama.

Directorul companiei producatoare, Dan Cotoi, spune ca firma a fost recomandata pentru a face scaunul papal chiar de catre designerul Mihai Grama, originar din Reghin.

"Am fost recomandati de catre domnul Mihai Grama, care este originar din Reghin, insa isi desfasoara activitatea la Bucuresti. Acum suntem in faza de desen, iar de luni, in prezenta domnului Grama, ne vom apuca de lucru. Scaunul va avea o structura din lemn si va fi tapitat cu stofa cu broderii cu insemnele agreate", a precizat Dan Cotoi, potrivit Agerpres.

Deocamdata compania mureseana nu a oferit mai multe detalii cu privire la scaunul papal, anuntul initial fiind facut pe o pagina de socializare.

"Suntem mandri sa luam parte, impreuna cu Mihai Grama, la un moment istoric- vizita Papei Francisc in Romania (...) Dna Adriana Racasan a prezentat in premiera proiectul designerului Mihai Grama pentru scaunul papal care va fi folosit de Sanctitatea Sa in Catedrala Sf. Iosif. Scaunul este realizat de MobilaDalin, iar designul acestuia contine motive arhitecturale ale Catedralei, monument istoric", se arata in anuntul companiei, facut pe o pagina de socializare.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.