Social 2 Mai 2019 09:04
Persoanele fizice, juridice si institutiile publice din Romania vor putea accesa de joi, 2 mai, numarul unic 1911, pentru a raporta incidentele de securitate cibernetica pe care le-au constatat.

"Prin Centrul National de Raspuns la Incidentele de Securitate Cibernetica - CERT-RO, de astazi exista un numar unic 1911, apelabil din toate retelele si la care vor putea fi raportate incidentele de securitate cibernetica de catre persoanele fizice, juridice si institutii publice, oferindu-li-se prin Call Center o asistenta primara si consiliere pentru diagnosticare si remediere. Prin acest nou serviciu guvernamental incurajam in mod special notificarea informatiilor corespondente incidentelor de securitate cibernetica din partea IMM-urilor sau a cetatenilor care sunt adesea afectati de campanii malitioase specifice", a anuntat ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale, Alexandru Petrescu pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.