O lege pentru combaterea obezitatii infantile care tot creste vrea sa oblige marile magzine sa nu mai expuna aproape de casele de marcat destinate familiilor prajituri, chipsuri si bauturi acidulate.

Potrivit autorilor proiectului, propunerea legislativa este menita sa protejeze copiii impotriva dulciurilor si alimentelor nesanatoase.

Initiativa mai prevede faptul ca in fiecare supermarket sau hypermarket va trebui sa existe cel putin o astfel de casa de marcat pentru familii, scrie Digi24.

Alimentele nerecomandate prescolarilor şi şcolarilor sunt cele cu conţinut mare de zaharuri, precum prăjiturile, bomboanele sau acadelele, alimentele cu conţinut mare de grăsimi cum ar fi pizza, produse de tip patiserie sau cartofii prăjiţi, alimentele cu continut mare de sare - chipsuri, biscuiţi, covrigei săraţi sau alune, dar si bauturile racoritoare. Aceste alimente ar putea fi interzise pe rafturile de pe langa casele de marcat, evitand astfel situatiile in care copiii vor sa li se cumpere astfel de produse de catre parinti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.