Un nou caz de pesta porcina africana (PPA) a fost confirmat in judetul Botosani la un porc mistret gasit mort pe raza comunei Cordareni, a declarat, luni, pentru AGERPRES, directorul Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, Minodora Vasiliu.

Potrivit sursei citate, existenta virusului PPA a fost confirmata in urma analizelor de laborator, scrie Agerpres.

Autoritatile sanitar-veterinare din judetul Botosani au convocat pentru ora 13.00 Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta pentru a stabili un nou plan de masuri de prevenire a extinderii bolii.

Anterioarele focare de PPA au fost inregistrate in comunele Pomarla si Hudesti.

De la inceputul anului, la nivelul Botosaniului au fost identificati 39 de porci mistreti morti, dintre care 26 erau infestati cu PPA. De asemenea, tot de la inceputul anului au fost impuscati 439 de porci mistreti, iar dintre acestia doar patru au fost testati pozitiv.

In ceea ce priveste porcul domestic, din ianuarie si pana in prezent, au fost inregistrate 42 mortalitati, din care doar patru cazuri au fost pozitive, in doua exploatatii din comuna Pomarla.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.