Tribunalul Specializat Cluj a decis ca UBER creeaza concurenta neloiala in ceea ce priveste transportul de persoane, avand in vedere ca soferii sai nu au autorizatie de transport.

"Dispune incetarea si interzicerea practicilor de concurenta neloiala desfasurate constand in furnizarea de servicii de suport referitoare la verificarea documentatiei prezentate de furnizori si a starii autovehiculului, precum si in sesiuni de informare a furnizorilor care doresc sa utilizeze aplicatia UBER, toate in legatura cu furnizarea de servicii de transport pe raza Municipiului Cluj Napoca. Dispune publicarea dispozitivului prezentei hotarari intr-un ziar de larga circulatie, pe cheltuiala paratei. Pastreaza restul dispozitiilor sentintei apelate. Decizia este definitiva si executorie", se arata in decizia Curtii de Apel din Cluj, citata de g4media.ro.

Reactia companiei

"Decizia este dezamagitoare, insa dorim sa-i asiguram pe pasagerii si pe soferii parteneri care se bazeaza pe Uber in Cluj ca aplicatia poate continua sa functioneze. Intre timp, am schimbat modul in care operam, iar in prezent lucram doar cu operatori de transport autorizati.

Multe tari din UE au reglementat serviciile de ridesharing precum Uber, oferind astfel mai multe optiuni de mobilitate cetatenilor lor. Avem incredere ca Romania se va alatura in curand acestui trend", au aratat oficialii Uber, prin intermediul unui comunicat remis 9am.

Date de context:


  • O prima analiza a deciziei Curtii de Apel arata ca parte a actiunilor cerute de reclamanti au fost respinse si ca serviciul Uber NU este interzis in Cluj. Cu toate acestea, se pare ca decizia a dispus incetarea activitatilor de suport direct pentru soferii parteneri oferite de catre Uber Systems Romania in Cluj

  • Guvernul Romaniei s-a angajat recent sa reglementeze serviciile de ridesharing, in urmatoarele saptamani, printr-o ordonanta de urgenta

  • Tari precum Finlanda, Portugalia, Estonia, Lituania, Croatia, Slovacia, Cehia sau Polonia au adoptat sau sunt in curs de adoptare a unor reforme care deschid piata pentru noi alternative de mobilitate, cum ar fi aplicatiile de ridesharing.

Citeste si:
Culiță Sterp le-a dat replica oamenilor care l-au criticat în urma...
Culiță Sterp le-a dat replica...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.