Un detinut in varsta de 25 de ani, incarcerat la Penitenciarul Focsani dupa ce a fost condamnat definitiv la 5 ani de inchisoare pentru savarsirea infractiunii de talharie calificata, a evadat joi, la pranz, in timp ce se afla la munca pe raza localitatii Dumbravita, potrivit institutiei.

"Joi, 25 aprilie 2019, in jurul orei 13,15, s-a constatat ca detinutul Constantin Ionut Razvan, in varsta de 25 ani, condamnat definitiv la 5 ani de inchisoare pentru savarsirea infractiunii de talharie calificata, fara antecedente penale, a parasit punctul de lucru exterior de pe raza localitatii Dumbravita", a declarat purtatorul de cuvant al Penitenciarului Focsani, comisar sef de penitenciare Georgeta Gura.

Potrivit sursei citate, barbatul executa o pedeapsa in regim semideschis si desfasura activitati lucrative la Pepiniera Ocolului Silvic Focsani din localitatea Dumbravita.

Pentru capturarea detinutului, la nivelul judetului au fost dispuse masuri specifice in astfel de situatii, respectiv blocarea cailor de acces pe posibile directii de deplasare, alarmarea personalului, trimiterea de urgenta a mai multor echipe de cautare formate din personalul unitatii, precum si cooperarea cu Inspectoratului Judetean de Politie Vrancea si Inspectoratul de Jandarmi Judetean Vrancea.

Detinutul risca acum de la sase luni la trei ani de inchisoare, deoarece parasirea fara autorizare a punctului de lucru, aflat in exteriorul locului de detinere, este asimilata infractiunii de evadare.

Conducerea penitenciarului a dispus demararea unei verificari interne care sa analizeze circumstantele ce au condus la producerea evenimentului si a facut apel catre cetatenii care detin informatii care ar putea ajuta la identificarea sau capturarea detinutului sa contacteze cea mai apropiata unitate de politie sau sa sune la numarul de telefon 112, scrie Agerpres.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.