Avocatul Poporului (AP) a anuntat joi ca s-a sesizat din oficiu si efectueaza o ancheta cu privire la cazul unei minore de la Scoala Gimnaziala Lapos, judetul Prahova, care ar fi fost agresata de preot in timpul orei de religie.

Potrivit unui comunicat transmis Agerpres, Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu si efectueaza o ancheta cu privire la cazul unei fetite, aflata in clasa a III-a in Scoala Gimnaziala Lapos, judetul Prahova, care ar fi fost agresata de catre preot in timpul orei de religie, sesizarea din oficiu si ancheta vizand posibila incalcare a articolului 22, articolului 49 si articolului 52 din Constitutia Romaniei privind dreptul la viata si la integritate fizica si psihica, protectia copiilor si a tinerilor si dreptul persoanei vatamate de o autoritate publica.

Sursa citata mentioneaza ca mass-media a publicat articole referitoare la faptul ca preotul paroh din comuna Lapos este acuzat ca ar fi agresat o eleva din clasa a III-a.

"Potrivit informatiilor difuzate de presa, mama fetitei nu a depus plangere la politie deoarece ii este frica de preotul satului. Directorul scolii a declarat ca nu stie exact ce s-a intamplat, iar primarul comunei Lapos a declarat ca, de-a lungul timpului, preotul a fost reclamat de mai multe ori la Protoieria Urlati si au mai existat sesizari din partea localnicilor si a copiilor referitoare la comportamentul prelatului, acestia plangandu-se ca sunt bruscati de catre preot. Reprezentantii Politiei Prahova au declarat presei ca au fost demarate verificari", se precizeaza in comunicat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.