Preotul Constantin Necula ii indeamna pe romani, in saptamana de dinaintea Pastelui, sa isi "gospodareasca" sufletul asa cum fac in aceste zile cu casa, afirmand ca ar trebui ca oamenii sa fie "mai atenti la cele ale sufletului".

"Daca ne-am gospodari sufletul ca si casa, ar fi un castig. Noi insistam pe casa pentru ca in ea locuim, dar uitam ca sufletul locuieste in alta casa. Daca am fi mai atenti la cele ale sufletului, cat suntem la cele ale trupului, am fi mai buni oricum", a declarat joi, pentru Agerpres, preotul Constantin Necula.

Potrivit preotului Necula, Sfintele Pasti se vor imparti credinciosilor la slujba de Inviere, indiferent daca acestia au reusit sa posteasca sau nu.

"Nu toata lumea tine postul si Pastele nu se da doar cu post. Pastele este semnul ca este painea binecuvantata si sfintita si ca e parte din vitelul cel gras care se injunghie pentru toti. In noaptea de Inviere, de fapt, se citeste un cuvant al Sfantului Ioan Gura de Aur in care chiar se vorbeste atat de paradoxal despre lucrurile acestea in care si cei care au postit si cei care nu au postit si cei din ceasul dintai si cei din ceasul al 12-lea si cei buni si cei rai, deopotriva sunt chemati sa se bucure de partasia aceasta cu vitelul cel gras care este Cristos. Pastele este faramita care cade de la masa Invierii", a aratat preotul Constantin Necula.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.