Delegatia Patriarhiei Romane, condusa de episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor, Timotei Prahoveanul, se va afla de miercuri la Ierusalim pentru ca sambata sa aduca in Romania Lumina Sfanta, informeaza basilica.ro.

Potrivit superiorului Asezamintelor romanesti de la Ierusalim, Ierihon si Iordan, arhimandritul Teofil Anastasoaie, membrii delegatiei vor participa joi la liturghia Cinei celei de Taina, la Spalarea picioarelor, apoi la Denia celor douasprezece Evanghelii, iar vineri la slujba Prohodului, care se va oficia de la ora 21,00 in Mormantul Domnului.

"In Sambata cea Mare, Patriarhul Ierusalimului va oficia Vecernia, la ora 13,00, in cadrul careia se pogoara si se aprinde Sfanta Lumina", spune arhim. Teofil Anastasoaie.

Ceremonialul pogorarii Sfintei Lumini incepe in dimineata Sambetei Mari

Lumina Sfanta va ajunge la credinciosii romani pentru al 11-lea an consecutiv in noaptea de Inviere prin reprezentantii eparhiilor care vor veni pe Aeroportul "Henri Coanda" in seara zilei de sambata. Traditia a fost instituita de patriarhul Daniel in 2009, iar de atunci, in fiecare an, o delegatie a Patriarhiei Romane participa la ceremonialul de la Mormantul Domnului si aduce Lumina Sfanta in Romania, scrie Adevarul.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.