O adolescenta in varsta de 15 ani a fost trimisa, marti, in stare grava la un spital din judetul Iasi, fiind suspecta de meningita meningococica.

Potrivit reprezentantilor Spitalului Judetean de Urgenta Vaslui, fata, care provine dintr-un centru al Directiei pentru Protectia Copilului, a fost adusa la spital in cursul zilei de luni, fiind internata cu suspiciune de colica renala. In urma analizelor, s-a evidentiat o infectie, adolescenta a primit tratament, dar peste noapte starea sa s-a agravat. Fata a fost trimisa la Iasi, intubata, cu un echipaj de Terapie Intensiva Mobila care s-a defectat pe drum, ea fiind preluata de o autospeciala din Iasi.

"Am fost anuntati de reprezentantii spitalului cu privire la acest caz. Am raportat situatia la Centrul Regional de Sanatate Publica Iasi. Am inceput propria ancheta epidemiologica si urmeaza sa asteptam rezultatele analizelor", a declarat, pentru Agerpres, directorul executiv al Directiei de Sanatate Publica Vaslui, Mihaela Vlada.

Doua adolescente care au fost internate in acelasi salon cu pacienta suspecta de meningita primesc tratament profilactic, de asemenea, fiind luate masuri pentru dezinfectarea salonului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.