Tudorel Toader face cateva precizari in legatura cu ordonanta pe achizitii.

"Alta simpla precizare! Despre 'ordonanta pe achizitii'.

MJ avizeaza, sub aspectele de legalitate, proiectele de acte normative initiate de catre alte ministere.
MJ nu initiaza si nu elaboreaza proiecte de acte normative in locul altor ministere.

In evidentele MJ nu figureaza un proiect trimis spre AVIZARE conform dispozitiilor art. 20 alin. (7) din HG 561/2009, referitor la 'ordonanta pe achizitii'.

In faza de prealabila, de consultare interinstitutionala, MJ a transmis o serie de propuneri si observatii, referitoare la un proiect OUG pentru modificarea si completarea unor acte normative printre care si legislatia din domeniul achizitiilor publice.

Prin adresa MJ nu a fost solicitat avizul CSAT, s-a facut referire la analizarea oportunitatii solicitarii acestuia, in conditiile in care se punea in discutie posibilitarea construitii unor obiective militare.
Luand in considerare interventiile asupra unor acte normative care transpun directive ale Uniunii Europene (art. II – V din proiect), in temeiul art. 2 pct. 37 din H.G. nr. 16/2017, a fost mentionata necesitatea obtinerii avizului Ministerului Afacerilor Externe si a Ministrului Delegat pentru Afaceri Europene.

PS: observatiile se refera la a treia varianta de proiect, avand acelasi continut cu primele doua, care nici nu au fost luate in considersre!", a scris Toader pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.