Nou-nascutul care a ajuns, duminica seara, in stare grava la Spitalul de Copii din Galati dupa ce a fost scos dintr-o toaleta a unei case din localitatea Baleni, a murit in noaptea de luni spre marti, in ciuda eforturilor medicilor de a-i salva viata, au anuntat reprezentantii unitatii medicale. Mama bebelusului este cercetata de anchetatori pentru uciderea nou-nascutului, a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ), Gabriela Costin.

Baietelul a fost adus in stare grava de catre un echipaj SMURD.

"Starea copilului este extrem de grava, este intubat, pe ventilatie mecanica, se afla in Terapie Intensiva. Are ca singura trauma hipoxia, nu prezinta alte semne de violenta. Stim ca a fost scos dintr-o fosa septica, intubat, pentru ca se afla in stop respirator. Este un nou-nascut la termen, de patru kilograme. Prognosticul este rezervat", a declarat, luni, dr. Silvia Constantin Dinescu, de la Spitalul de Copii Galati.

Citeste si: Nou-nascut in stare grava, dupa ce a fost scos dintr-o toaleta in judetul Galati

Duminica, un barbat a sunat la 112 pentru a anunta ca a auzit plansete de copil din latrina din spatele casei. Imediat, la fata locului s-au deplasat echipaje de politie, SMURD si pompieri.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ), anchetatorii au schimbat incadrarea juridica a faptei din vatamare corporala a nou nascutului de catre mama in uciderea nou-nascutului de catre mama. Daca se va dovedi ca a avut discernamant, femeia va fi cercetata pentru omor.

Femeia de 33 ani a fost transferata de la Spitalul din Targu Bujor la Spitalul Judetean de Urgenta Galati, unde este in stare stabila. Ea va fi supusa unei expertize neuropsihiatrice pentru a se stabili daca, dupa ce a nascut, a suferit o stare de tulburare psihica, scrie Agerpres.

"Starea pacientei de 33 de ani este stabila. A fost adusa luni, din judet, cu ambulanta. Este lehuza. Dupa nasteri neasistate se declanseaza, de obicei, hemoragie", a declarat dr. Ionut Banesanu de la Spitalul Judetean de Urgenta Galati.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.