Ateneul Roman a gazduit sambata si duminica (20/21 aprilie) cele doua Concerte extraordinare de Paste ale Corului National de Camera “Madrigal – Marin Constantin”, in timp ce in spatiul din fata Ateneului Roman a fost recreata Gradina Ghetsimani.

Pentru prima oara, parcul Ateneului Roman a fost transformat intr-o veritabila Grădină Ghetsimani, iconicul spațiu cu măslini unde Iisus s-a retras să se roage împreună cu ucenicii Săi, după Cina cea de Taină. Pentru recrearea Grădinii Ghetsimani în Parcul Ateneului Român au fost aduși15 maslini, printre aceștia aflându-se un arbore cu o vârstă de peste 850 de ani, care cantareste aproape 2 tone.

Experiența artistică a publicului a inceput inainte de a intra in sala de concert a Ateneului. În parcul Ateneului Român publicul a putut admira expoziția de fotografie „Via Dolorosa”, semnată de Gabriel Crișan. De asemenea, pe scena special amenajată în fața Ateneului, coruri de copii din Programul Național Cantus Mundi au susținut recitaluri live de muzică dedicate Sărbătorilor Pascale, accesul la evenimente fiind gratuit.

In foaierul Ateneului a fost recreata o altă imagine emblematica - Biserica Sfântului Mormânt de la Ierusalim. Construcția scenografică a amplificat emotia repertoriului ales, ca de fiecare dată, de dirijorul principal al Corului Madrigal, Anna Ungureanu.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.