Comisarul european Corina Cretu, care candideaza din partea Pro Romania pentru un mandat de europarlamentar, a declarat sambata, ca aderarea Romaniei la zona euro ar insemna "un pas enorm inainte", dar, inainte de a avansa termene, Guvernul ar trebui sa se asigure ca economia tarii este pregatita.

"In primul rand, aderarea la zona euro depinde de starea economiei romanesti, pentru ca altfel risca sa se transforme intr-un bumerang si (...) in loc de beneficii, sa fie o povara pe umerii cetatenilor, care se vor trezi dintr-o data ca vor trebui sa piarda foarte multi bani. Ma ingrijoreaza si aceasta tensiune intre Guvern si Banca Nationala, pentru ca sunt cele doua entitati care trebuie sa pregateasca economia romaneasca (...) pentru aderarea la zona euro. Eu zic ca nu este cazul sa stabilim termene. Este important ca economia romaneasca sa fie suficient de matura, astfel incat sa suporte cu bine cetatenii Romaniei aceasta tranzitie, care ar insemna un pas enorm inainte, daca Romania va fi pregatita", a declarat Corina Cretu, intr-o conferinta de presa, potrivit Agerpres.

Cretu s-a aratat ingrijorata de "dublul limbaj" al principalului partid de guvernamant in legatura cu atitudinea fata de Uniunea Europeana.

"Nu inteleg acest dublu limbaj: pe de o parte, aceeasi echipa, aceiasi oameni de pe aceeasi scena spun ca suntem cei mai pro europeni, dupa aceea altcineva spune ca Europa otraveste romanii", a spus Corina Cretu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.