Ministrul de Interne, Carmen Dan, spune ca a „luat act de ingrijorarea exprimata in spatiul public” referitoare la amenintarea primita de jurnalista Emilia Sercan.

Carmen Dan spune ca a solicitat conducerii Politiei Romane sa intreprinda toate demersurile pentru ca autorul sau autorii amenintarii sa fie identificati rapid.

"Am luat act de ingrijorarea exprimata in spatiul public, inclusiv de asociatiile Reporters sans frontières / Reporters Without Borders / RSF si ActiveWatch, referitoare la amenintarea primita de doamna Emilia Sercan. Ii asigur pe toti cei interesati ca Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti a demarat cercetarile in acest caz si trateaza cu responsabilitate ancheta.

Amenintarea unei persoane este un gest incalificabil si trebuie pedepsit aspru, cu atat mai mult cu cat este de natura sa aduca atingere desfasurarii profesiei de jurnalist.

Ministrul afacerilor interne nu poate dicta pedepse si nu poate stabili modul in care se desfasoara anchetele penale, insa am solicitat conducerii Politiei Romane sa intreprinda toate demersurile pentru ca autorul sau autorii amenintarii sa fie identificati rapid.

Am discutat personal cu doamna Emilia Sercan si am rugat-o sa aiba taria sa continue anchetele jurnalistice, indiferent de numele si functiile persoanelor vizate, asa cum i-am transmis si recomandarea insistenta de a se adresa structurilor de politie ca urmare a amenintarii primite.

Va asigur ca obiectivul Ministerului Afacerilor Interne este acela de a proteja orice cetatean onest!", a scris Carmen Dan pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.